TOP ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά
Το Ριζάρι (Rubia tinctorum) είναι αυτοφυής θάμνος, που φύεται στη νότια Ευρώπη και τη νοτιοδυτική Ασία. Το επίσημο όνομά του είναι Ερυθρόδανο το βαφικό ή Ρούβια η βαφική,
μπορεί να φτάσει μέχρι και 1½ μέτρο ύψος και προτιμά τα αργιλώδη και υγρά εδάφη. Η ρίζα του ξεπερνά το μέτρο, είναι αρκετά παχιά και είναι η πηγή της ουσίας αλιζαρίνης, που της δίνει το διακριτικό κόκκινο χρώμα.
Στην Ελλάδα ήταν η πιο παραδοσιακή επιλογή για τη βαφή αυγών του Πάσχα, από την οποία και διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη
και είχε μεγάλη επιτυχία εμπορικά στην Ολλανδία και στην Αγγλία, μέχρι που ανακαλύφθηκε η χημική κόκκινη βαφή
και το ριζάρι αποσύρθηκε από την παγκόσμια αγορά.
Οδηγίες:
~ Μουλιάζουμε το ριζάρι σε λιγο ξύδι
~ Μετά βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε όλα μαζί με το ξύδι και το νερό για 20 περίπου λεπτά
~ Στο τέλος τα αφήνουμε και κρυώνουν μέσα στην κατσαρόλα.
Το αποτέλεσμα που θα βγει είναι ένα βαθύ και φυσικό κόκκινο στα αυγά σας.