Οι ηλιόσποροι εχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E, περιέχουν φυτοστερόλες οι οποίες έχουν την τάση
να μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στον οργανισμό μας, είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου,
έχουν φυλλικό οξύ που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNΑ και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και σελήνιο.
Μπορεί να καταναλωθεί στο μούσλι, στη σαλάτα, στο σπιτικό ψωμί, ακόμα και σκέτος σαν σνακ.
Διατροφική Δήλωση ανά 100gr
Ενέργεια 2677 kJ / 550 kcal
Λιπαρά 42.5g
Κορεσμένα 3.6g
Υδατάνθρακες 24.9g
Σάκχαρα 2.7g
Πρωτεΐνες 26.2g
Εδώδιμες Ίνες 9.0g
Αλάτι 0.001g