Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Καλάθι ΑγορώνΤο καλάθι σας είναι άδειο.

Καλάθι αγοράς

ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Εκτύπωση

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ με έξτρα μαστίχα και βιολογικό χαμομήλι, χωρίς φθόριο.


4,70 €
Περιγραφή

Οδοντόπαστα με έξτρα μαστίχα και βιολογικό χαμομήλι, χωρίς φθόριο. 

Η κλασική. Με έξτρα ποσότητα φυσικής μαστίχας (μαστιχελαίου) για επιπλέον προστασία και την αντισηπτική / καταπραϋντική δράση του χαμομηλιού.

Η οδοντόκρεμα αυτή έχει την φυσική γεύση της μαστίχας.

Ελληνική οδοντόκρεμα Χωρίς επιβλαβή χημικά. Χωρίς Parabens (παραβίνες), χωρίς φθόριο.

Οδοντόκρεμα για γερά δόντια. Αποτελεσματική προστασία από πέτρα, ουλίτιδα και τερηδόνα!

 

Κατάλληλη και για ομοιοπαθητική.

 

Περιεχόμενο: 75ml

 

 

 

Η αισθητική ανάγκη για κατάλευκα δόντια και λαμπερό χαμόγελο που συχνά μας «βομβαρδίζουν» σε διαφημίσεις, ώθησε κάποιες εταιρίες να φτιάξουν οδοντόκρεμες που (κάποιες από αυτές) να περιέχουν σκληρά λειαντικά συστατικά που κάνουν βέβαια τα δόντια λεία μετά το βούρτσισμα, όμως με τον καιρό καταστρέφουν το σμάλτο. Επίσης στην προσπάθεια να πεισθεί ο καταναλωτής ότι τα προϊόντα τους εγγυώνται καθαρή αναπνοή για ώρες, έχουν προσθέσει ισχυρά χημικά ως απολυμαντικούς και αποσμητικούς παράγοντες, χημικές χρωστικές ουσίες και τεχνητά αρώματα για να καλύψουν την απαίσια γεύση και οσμή των χημικών. Κάποια από τα χημικά αυτά έχουν κατηγορηθεί για αλλεργίες, καθώς και για πρόκληση σοβαρών ασθενειών.

 

Η καλή οδοντόκρεμα πρέπει να:

περιέχει αντιμικροβιακό παράγοντα για την καταπολέμηση της βακτηριακής πλάκας και της ουλίτιδας.

Να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ώστε να θεραπεύονται και να αποφεύγονται τυχόν φλεγμονές. 

Να έχει ευχάριστη γεύση ώστε να μας «παροτρύνει» να την χρησιμοποιούμε συχνά

Να σκοτώνει τα μικρόβια, βακτήρια και μύκητες ώστε να προσφέρει καθαρή ευχάριστη αναπνοή.

Να μην περιέχει ζάχαρη ή ζαχαρίνη που ορισμένες φορές χρησιμοποιείται και για να δίνει γλυκιά γεύση και για να καλύπτονται οι ισχυρές και συχνά πικρές γεύσεις των χημικών.

Να έχει το υγιεινό σωληνάριο (να μην έρχεται η πάστα σε επαφή με αλουμίνιο. Κάποιες  εταιρίες χρησιμοποιούν αλουμινένια σωληνάρια χωρίς εσωτερική πλαστικοποίηση)

Να έχει αποτελεσματικό αλλά χαμηλό δείκτη αποτριβής. Το σμάλτο το δοντιών αν καταστραφεί δεν ξαναδημιουργείται!

 

Η οδοντόκρεμα Mastic & herbs της εταιρίας ΑΝΕΜΟS περιέχει τα ακόλουθα συστατικά:

Silica ως παράγοντα χαμηλής αποτριβής με μεγάλη καθαριστική και γυαλιστική ικανότητα, ο οποίος καθαρίζει τα δόντια και καταπολεμά αποτελεσματικά την πέτρα χωρίς να προκαλεί φθορές στο φυσικό σμάλτο των δοντιών και βλάβες στα ούλα.

 

Pistacia Lentiscus (mastic oil- Μαστιχέλαιο). Οι οδοντόκρεμες μας περιέχουν μια σημαντική ποσότητα μαστιχελαίου, το οποίο έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το μαστιχέλαιο εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριδίων, που είναι υπεύθυνα για τον σχηματισμό μικροβιακής πλάκας, τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας

Παράλληλα το μαστιχέλαιο προστατεύει την στοματική κοιλότητα, χωρίς να μειώνει την αμυντική ικανότητα του σάλιου γιατί το σάλιο του οργανισμού από μόνο του βοηθάει το στοματικό περιβάλλον να διατηρεί μια όξινη αλκαλική ισορροπία και να πολεμάει τα βακτηρίδια.

Με τις αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του μαστιχελαίου προλαμβάνονται στοματίτιδα και στοματικές λοιμώξεις ενώ με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του προλαμβάνονται και θεραπεύονται τυχόν φλεγμονές. Επίσης, επιταχύνει την επούλωση ελκών του στόματος

Η καθαρή αναπνοή χωρίς ενοχλητικές δυσοσμίες επίσης επιτυγχάνεται όχι με την χρήση μέντας που έχει πολύ πρόσκαιρες δροσιστικές ιδιότητες αλλά με το μαστιχέλαιο που φροντίζει να διατηρεί το στόμα καθαρό από μικρόβια και βακτήρια που προκαλούν την δυσοσμία

Το μαστιχέλαιο διαθέτει και κάποιες αναλγητικές ιδιότητες πολύ χρήσιμες στα δόντια που έχουν ήδη υποστεί επίθεση τερηδόνας.

 

Chamomila Recutita (matricaria extract) Βιολογικό χαμομήλι. Η προσθήκη βιολογικού χαμομηλιού με αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση, περιποιείται αποτελεσματικά τα ούλα βοηθώντας στη μείωση /πρόληψη των ερεθισμών των φλεγμονών και τυχόν αιμορραγίας των ούλων.

 

Αλλα δραστικά συστατικά:

 

Sodium Lauroyl sarcosinate: απολυμαντικός / καθαριστικός / αφριστικός παράγοντας.

 

Οι δικές μας οδοντόκρεμες περιέχουν "Sodium Lauroyl sarcosinate" το όποιο δεν είναι επικίνδυνο.

Άλλες οδοντόκρεμες περιέχουν «sodium lauryl sulphate (SLS)» το οποίο ενδεχομένως είναι βλαβερό. Ενεργεί ως απολυμαντικός και καθαριστικός παράγοντας και ως γαλακτωματοποιητής  αλλά με τις ακόλουθες βλαβερές συνέπειες:

α) Μπορεί να ερεθίσει τις στοματικές μεμβράνες,

β) Προκαλεί αλλαγή στην δομή των πρωτεϊνών (