H σκόνη Konjac προέρχεται από την ρίζα του φυτού Amorphophallus Konjac που φύεται στην Ιαπωνία, Κίνα και Ινδοκίνα και έχει ιστορία 2000 ετών.
Είναι μια υπερτροφή που περιέχει πολλές φυσικές φυτικές ίνες (σε ποσοστό 65%) και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε διατροφολόγους τον τελευταίο καιρό επειδή μία από αυτές τις φυτικές ίνες που περιέχει, η γλυκομανάνη, βοηθάει στο έλεγχο της πείνας, έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και καθαρίζει το έντερο!
Ωστόσο, στην μαγειρική της Άπω Ανατολής χρησιμοποιείται για χρόνια ως πηκτικός παράγοντας για τη δημιουργία ζυμαρικών (shirataki, noodles), tofu, μπισκότων και άλλων προΐοντων.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίζας konjac:
Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιείστε καθημερινά την προβλεπόμενη ποσότητα, πάντα διαλυμένη σε αρκετό νερό ( ώστε να εξασφαλίζεται ότι η ουσια φθάνει στο στομάχι αλλά και για να είναι εύληπτη από άτομα με δυσκολίες κατάποσης ή σε περίπτωση κατανάλωσης χώρις επαρκή πρόσληψη υγρών).
Δοσολογία για ενήλικες: 3-4 γραμμάρια (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού).
Δοσολογία για έφηβους: 1-2 γραμμάρια (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού).
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 79 kcal, Υδατάνθρακες 0,2% , Πρωτεΐνες 3,4%, Λιπαρά 0,2%, Φυτικές Ίνες 65,4%, Αλάτι 0,04%