Οι ίνες κακάο είναι ένα προϊόν που λαμβάνεται από φρυγμένα φλούδια κακάου με καθαρισμό, σύνθλιψη κονιορτοποίηση και αποστείρωση (θερμός ατμός).
Η παραγωγική διαδικασία είναι μόνο φυσική και δεν περιλαμβάνει καμία χημική επεξεργασία. Το προϊόν είναι 100% φυσικό. Το καφέ χρώμα, η χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα της σκόνης κακάο διατηρούνται.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστική και μπορούν να αντικαταστήσουν την σκόνη κακάο έως και 100% σε αναλογία 1: 1.
Με την χρήση τους μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα ινών μειώνοντας την πρόσληψη υδατανθράκων.
Οι ίνες κακάο μπορούν να θεωρηθούν εξαιρετική πηγή κυρίως αδιάλυτων διαιτητικών ινών.
Εκτός από τα οφέλη που προκύπτουν από την υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία μέσω της περιεκτικότητας σε φαινολικές ενώσεις.
Έρευνες δείχνουν ότι οι διαλυτές ίνες έχουν σημαντικό ρόλο στην μείωση των επιπέδων χορηστερόλης στο αίμα και στην ρύθμιση του σακχάρου.
Οι ίνες κακάο δεν απορροφούνται με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για τα άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή Keto, dukan κλπ.
Χρήση: μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κέικ, μπισκότα, γέμιση, γαρνιτούρες, δημητριακά για πρωινό, επιδόρπια, παγωτά και γιαούρτια.
Οι ίνες κακάο περιέχει διαλυτές ίνες, καθιστώντας τις ιδιαίτερα κατάλληλες για τη διαμόρφωση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών διατροφής, ενεργειακές / αθλητικές μπάρες και συμπληρωμάτων διατροφής, σε ροφήματα μετατρέποντας ένα παραδοσιακό ρόφημα σε ένα αυθεντικό λειτουργικό ρόφημα με τα πολυάριθμα οφέλη που προσδίδουν οι ίνες κακάο.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1126kj/269kcal - Πρωτεΐνες: 17γρ. - Φ. ίνες: 72γρ. Εκ των οποίων μη διαλυτές: 61g , Εκ των οποίων διαλυτές: 11g-
Υδατάνθρακες: 0,70γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:0,20 g - Λίπη: 6γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:1,70gr - Αλάτι: 0,10γρ.
Προέλευση: Πολωνία