Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Καλάθι ΑγορώνΤο καλάθι σας είναι άδειο.

Καλάθι αγοράς

Κανένα σετ εικόνων
Εκτύπωση

Άμυλο Ταπιόκας 350g Βιοαγρός Bio


2,10 €
Συνολική έκπτωση:
Περιγραφή

 

‘Αμυλο ταπιόκας

Το άμυλο ή αλεύρι ταπιόκας παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού κασάβα, το οποίο έχει τις ρίζες του στη Βραζιλία, αλλά σήμερα έχει εξαπλωθεί και καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το άμυλο ταπιόκας είναι ένα προϊόν πλούσιο σε υδατάνθρακες, που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Που χρησιμεύει το άμυλο ταπιόκας

Το άμυλο ταπιόκας μοιάζει στην όψη και την υφή με χοντρό αλεύρι, είναι άοσμο και άγευστο. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν πυκνωτικός παράγοντας για ζύμες, πίτες, σούπες, κρέμες και ως υποκατάστατο για το αλεύρι.

Είναι ένα χρήσιμο συστατικό στη ζαχαροπλαστική, αφού χαρίζει βελούδινη υφή σε κρέμες, παγωτά και ζύμες. Επίσης, πολλοί τη χρησιμοποιούν σε σούπες ή στον πουρέ για καλύτερο “δεσιμο” και για να πετύχουν βελουτέ υφή.

Τι γεύση έχει η ταπιόκα

Η ταπιόκα δεν έχει άρωμα, αλλά ούτε και γεύση. Πρόκειται για ένα άοσμο και άγευστο υλικό, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο για διάφορες συνταγές.

Το βιολογικό άμυλο ταπιόκας χρησιμοποιείται σε διάφορα γλυκά, ως πηκτικό σε σούπες αλλά και για την παρασκευή ρυζόγαλου.