Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
Βιοπαντοπωλείο | Βοτανοπωλείο | Βιολογικά προιόντα bioshop Σέρρες | e-shop | Θεσσαλονίκη
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Καλάθι ΑγορώνΤο καλάθι σας είναι άδειο.

Καλάθι αγοράς

Κανένα σετ εικόνων
Εκτύπωση

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΙ BIO ΓΕΩΡΓΙΑΣ 500ΓΡ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ


1,60 €
Συνολική έκπτωση:
Περιγραφή
  • .

Ανα 100γρ Ενέργεια: 1415kj/337kcal - Λίπη: 2,1g εκ των οποίων κορεσμένα: 0gr - Υδατάνθρακες: 63,3g εκ των οποίων σάκχαρα: 0g - Φ. Ίνες: 8,7g - Πρωτεΐνες: 11,2g - Αλάτι: 0g

 

Περιέχει πολύ καλή ποσότητα νιασίνης (ή αλλιώς βιταμίνης Β3), βιταμίνης Ε υπό την μορφή τοκοτριενολών, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σελήνιο αλλά και πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες τις λιγνάνες. Αυτή η πλούσια διατροφική του αξία, το καθιστά ένα πολύτιμο σιτιρό για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου η διατροφή του οποίου αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από επεξεργασμένες τροφές, χαμηλής διατροφικής αξίας.

Ανεκτίμητες οι φυτικές ίνες του κριθαριού

Το κριθάρι είναι μια εξαιρετική πηγή τόσο σε διαλυτές όσο και σε αδιάλυτες φυτικές ίνες εξασφαλίζοντας την καλή υγεία του εντέρου αλλά και ολόκληρου του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα οι φυτικές του ίνες:

  • βοηθούν στην καλή και τακτική κινητικότητά του εντέρου, αποτελώντας έτσι μία τροφή κατά της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων
  • βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης στο έντερο, συντελώντας έτσι στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου σε ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ
  • διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο κορεσμού το οποίο βοηθάει στον έλεγχο της όρεξης και άρα στην απώλεια κιλών αλλά και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
  • μειώνουν τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου. Φιλικά βακτήρια του παχέος εντέρου ζυμώνουν τις φυτικές ίνες, παράγοντας μία ουσία το βουτυρικό οξύ, η παρουσία του οποίου στο έντερο αποτρέπει το σχηματισμό και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων
  • μειώνουν τα επίπεδά της χοληστερόλης αλλά και των τριγλυκεριδίων. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στις β-γλυκάνες των φυτικών ινών οι οποίες πιθανότατα αποτρέπουν την επαναπορρόφηση των χολικών οξέων στο έντερο, αναγκάζοντας το συκώτι να φτιάξει νέα, χρησιμοποιώντας χοληστερόλη του πλάσματος
  • η τακτική κατανάλωση φυτικών ινών συντελεί στην μείωση της υπέρτασης.

 

 

Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου η καλλιέργεια γίνεται  από το 1985 μόνο βιολογικά και με ντόπιους παραδοσιακούς και αρχαίους σπόρους. Η βιοποικιλότητα και η βιοϊσορροπία που επικρατεί στα ιδιόκτητα κτήματα του, αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των προίόντων.