Το ελαφρώς απο-βουτυρωμένο κακάο είναι ηπιότερο και έχει μια πιο ολοκληρωμένη γεύση. Διαλύει ιδιαίτερα εύκολα σε ζεστό γάλα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την παραγωγή ροφήματος σοκολάτας.
Το κακάο είναι ο ξηρός και μερικώς ζυμωμένος λιπαρός σπόρος του κακαόδεντρου από το οποίο γίνεται η σοκολάτα. Η σκόνη του ειναι μια ξηρή σκόνη που παράγεται με την άλεση των σπόρων του κακάοδεντρου και την αφαίρεση του βούτυρου κακάο από τα σκούρα καφέ , πικρά στερεά κομμάτια.Το ρόφημα κακάο φαίνεται να είναι αφέψημα με ευεργετικές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου. Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών παρουσιάζουν το κακάο να περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδινών, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κακάο σε σκόνη, βούτυρο κακάο 10-12% λιπαρά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
-Ρίχνεις κακάο, ζάχαρη, και λιγο γάλα σε ένα μπρίκι και ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κακάο και η ζάχαρη να διαλυθούν.
Διατροφικά Στοιχεία
Διατροφική αξία ανά 100gr | |
---|---|
Ενέργεια | 1430 kJ / 342 Kcal |
Λιπαρά | 11 gr |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 6.5 gr |
Υδατάνθρακες | 14 gr |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 0 gr |
Εδώδιμες Ίνες | 45 gr |
Πρωτεΐνες | 24 gr |
Αλάτι | 0.1 gr |