Περιγραφή
Η ζάχαρη από καρύδα θεωρείται πιο υγιεινή ακόμα και από τη μαύρη ζάχαρη. Είναι υψηλή σε μέταλλα.
Αποτελεί πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, μαγγανίου, φωσφόρου και βόριου.
Περιέχει επίσης 12 από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, πυριδοξίνη, νικοτινικό οξύ, βιοτίνη και ινσιτόλη.
Σε σύγκριση με τη μαύρη ζάχαρη, η ζάχαρη καρύδας περιέχει 36 φορές περισσότερο σίδηρο,
4 φορές περισσότερο μαγνήσιο και 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο.
ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ Διατροφική Δήλωση ανά 100gr, Ενέργεια 1569 kJ / 375 kcal, Λιπαρά 0.0g,
Κορεσμένα 0.0g, Υδατάνθρακες 100.0g, Σάκχαρα 75.0g, Πρωτεΐνες 0.0g, Εδώδιμες Ίνες 0.0g, Αλάτι 0.0g,
Συστατικά: Καρύδα*. Η ζάχαρη της καρύδας δεν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος
και κατατάσσεται στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τροφές χαμηλές σε γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να βοηθήσουν
στον έλεγχο ασθενειών, όπως διαβήτης και παχυσαρκία.