Η τορτίγια είναι ένα παραδοσιακό αρτοσκεύασμα από την Κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα την έφτιαχναν οι Αζτέκοι από το 500 π.Χ. με καλαμπόκι.
Η τορτίγια με αλεύρι σίτου αποτελεί Ευρωπαϊκό δημιούργημα, που έγινε πολύ διαδεδομένη στο βόρειο Μεξικό.
Έτσι, λοιπόν, σήμερα υπάρχουν πολλά πιάτα στα οποία χρησιμοποιούμε την τορτίγια, όπως τα μπουρίτος, τα φαχίτας και τα τάκος.
Συστατικά: αλεύρι σίτου* (57%), νερό, πίτουρο σταριού* (9%), κραμβέλαιο*, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο*, μέσο όξυνσης: γαλακτικό οξύ, θαλασσινό αλάτι, πρωτεΐνη σόγιας*, μαλτοδεξτρίνη*, διογκωτικό: διττανθρακική σόδα, εκχύλισμα ρυζιού*, γλυκόζη*, δεξτρόζη*, μυρωδικά*
*Προϊόν βιολογικής καλλιέργειας
Προϊόν Βελγίου