Η βιολογική πολέντα ή σιμιγδάλι καλαμποκιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους,
ανάλογα με το γεύμα της ημέρας στο οποίο θέλουμε να την προσθέσουμε.
Μπορεί να μπει ως συνοδευτικό σε διάφορα κυρίως πιάτα, ως βάση για σάλτσα,
αλλά και επίσης μπορεί να ταιριάξει και σε πρωινό δημητριακών με φρέσκα ή αποξηραμμένα φρούτα,
ξηρούς καρπούς και κάποιο ρόφημα.
Επίσης μπορεί να αντικαταστήσει το τριμμένο μπισκότο σε διαφόρων ειδών ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.