Βιολογική Φάβα από λαθούρι Bioiasis. Στην Ελλάδα η φάβα παρασκευάζεται από το όσπριο λαθούρι ενώ σε άλλες χώρες, παρασκευάζεται από αποξηραμένους, ξεφλουδισμένους και διασπασμένους σπόρους αρακά. Η φάβα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι χαμηλή σε λιπαρά, περιέχει μόνο ένα γραμμάριο λίπους ανά 350 θερμίδες μερίδας. Οι περισσότερες από τις θερμίδες προέρχονται από πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Η φάβα είναι γνωστή ότι είναι μια φυσική πηγή τροφής που περιέχει μερικά από τα υψηλότερα ποσά διαιτητικών ινών. Οι ίνες είναι γνωστό ότι βοηθούν το πεπτικό σύστημα και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πλήρεις και χορτάτοι.