Η φρέσκια νωπή γύρη είναι μια θρεπτική ουσία που συλλέγεται από τις μέλισσες από ανθοφόρα φυτά. Είναι μια φυσική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών και μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή σας.
Παρακάτω παρουσιάζονται τα κυριότερα οφέλη της γύρης για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Το 40% της σύστασης αποτελείται από πρωτεΐνες και θεωρείται ως μία από τις πιο θρεπτικές τροφές. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, λιπαρά, αμινοξέα, ένζυμα και συνένζυμα, παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για να διατηρήσει τον οργανισμό του σε τέλεια ισορροπία
. Η βασική της σύνθεση αποτελείται από:
Επιπλέον...
Αμινοξέα
Αντιοξειδωτικά
Βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν βλάβη στον οργανισμό. Οι ελεύθερες ρίζες διαταράσσουν σημαντικές μεταβολικές διεργασίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάφορες ασθένειες, ακόμη και καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη γύρη συμβάλλουν:
Βιταμίνες
Ο ανθρώπινος οργανισμός δε θα μπορούσε να δουλέψει σωστά χωρίς τις απαραίτητες βιταμίνες. Η γύρη περιέχει πληθώρα βιταμινών όπως:
Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία συμβάλουν στην υγεία των οστών και των δοντιών, στην μυική ενδυνάμωση και τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, προλαμβάνοντας προβλήματα αναιμίας.
Στη γύρη περιέχονται:
Αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά χημικά στοιχεία που υπάρχουν στη σύσταση της γύρης. Ωστόσο, περιλαμβάνονται και ένζυμα, όπως:
Άλλα θρεπτικά συστατικά